BIOGRAFI

Ända sedan jag var barn har jag haft massor av energi, älskat att berätta historier och haft lätt för att stå framför människor och prata. Jag har alltid älskat att prata.

Jag började som barnskådespelare i olika familjemusikaler på olika Stockholms-teatrar. Därefter blev det TV. Från assistent, till väderpresentatör till Programledare i TV. Det har varit mitt yrke sedan 1992. Under flertalet år har jag arbetat som moderator och konferencier för olika företagsevent.

Idag har jag min intervjupodd ”Kristin Kaspersen Nyfiken På”. Den startade jag augusti 2020 när pandemin slagit till. I podden möter jag människor som har olika kunskaper, livsöden eller erfarenheter. Så tacksam att jag får möta så många intressanta gäster som inspirerar både mig och lyssnarna.

De senaste åren har jag varit programledare för ”Idrottsgalan” som jag valde att kliva av efter galan 2022. Då hade jag gjort totalt 11 av 22 galor. Jag har även programlett ”Svenska Hjältar Galan” 2020-2022.

Våren 2023 hoppar jag in för Petra Mede som programledare i ”Let´s Dance”. Att få kliva in i Let´s Dance bubblan igen är fantastiskt om än i en annan roll. Jag medverkade 2019 och lyckades till och med vinna tillsammans med Calle Sterner.

Jag har skrivit fem egna böcker inom området hälsa. Den senaste boken ”Vägen till att leda mig själv-via stigar, berg och snår” kom ifrån att jag gått tre kurser i ledarskap. Såg då att många av de verktygen jag lärde mig där i att coacha andra även kan användas för att leda mig själv bättre genom livet och minska vår inre stress. Jag föreläser i ämnet ”Att leda sig själv” vilket jag tycker är så roligt och intressant.

Framför allt så är jag mamma till två fantastiska söner. De är min lycka och min energi. Jag har mycket energi. Jag trivs med min kreativitet och att ha mycket att göra. Har med åren insett vikten av återhämtning. Stöter jag på problem då är det något jag inte fastnar i utan jag ser heller möjligheterna än problemet.

Att ständigt vara nyfiken och lära av det jag möter i vardagen är så spännande, Livet är spännande!

Fotograf Karin Törnblom
2023

Under våren 2023 hoppade Kristin Kaspersen in för Petra Mede som programledare i Let´s Dance TV4. Hon blev därmed den första programledaren under svenska Let´s Dance historia att både ha varit med som deltagare där hon även vann 2019 tillsammans med Calle Sterner och varit programledare för programmet.

Ett program som hon älskar och fick leda det tillsammans med fantastiska David Lindgren.

Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN
2022

Kristin började året med att programleda ”Idrottsgalan” i SVT. Kristin har nu programlett 11 av 22 idrottsgalor.

Hennes podcast ökar i lyssning och är nu en av Sveriges mest lyssnade intervjupoddar.

Under januari och februari har hon tillsammans med sina systrar färdigställt boken om deras mamma ”Vår mamma Lill-Babs”. För Kristin var det viktigt att skriva boken då hon säger ”Mamma inspirerade så många. Om jag kan fortsätta hjälpa henne att inspirera genom att berätta vilken fantastisk mamma hon var och är i kombination med karriär så gör jag det mer än gärna. Dessutom behöver mammas godhet spridas. Världen behöver den”

2021

Kristin var programledare för tionde gången för Idrottsgalan i SVT.

Under året fortsatte hon att släppa ett avsnitt i veckan av sin podcast ”Kristin Kaspersen Nyfiken På”.

I september började juryarbetet för Svenska Hjältar där hon i år igen var juryordförande och även program ledde galan som sändes 17 december i TV4.

Under hösten började hon skriva på boken om sin mamma tillsammans med sina systrar Malin Berghagen och Monica Svensson. En hyllning till en fantastisk mamma. Boken heter ”Vår mamma Lill-Babs” som släpps i april 2022.

2020

Kristin var programledare för Idrottsgalan i SVT i januari. Under våren började hon skriva på boken ”Vägen till att leda mig själv – via stigar, berg och snår” som släpptes i December samma år, både bok och ljudbok.

I augusti startade hon sin podcast  ”Kristin Kaspersen Nyfiken På” där hon samtalar med människor med olika kunskaper, erfarenheter och livsöden som Kristin är nyfiken på, kända som okända. Ett avsnitt i veckan och det släpps på söndagar. Kristin producerar sin podcast tillsammans med Perfect Day Media.

Under hösten var hon ordförande för Juryn ”Svenska Hjältar” och var programledare för galan som sändes i december samma år.

2019

Året började med Idrottsgalan, i SVT, som firade 20 årsjubileum. Kristin ledde galan tillsammans med David Sundin. I januari åkte Kristin till Bangladesh och gjorde ett inslag för UNICEF som sändes i ”Världens viktigaste kväll” TV4 i maj. Ett resa som berörde enormt och gav stora intryck då hon besökte världens största flyktingläger.

I februari börjad Kristin träna med sin danspartner Calle Sterner då hon var en av 11 deltagare i årets Lets Dance. Premiären var i slutet av mars och finalen 31 maj. Kristin och Calle gick hela vägen och blev årets vinnare av Lets Dance 2019. Kristin beskriver själv att det var det roligaste hon någonsin gjort .

Strax före midsommar lämnade Kristin in manus och bilder till boken ”Tacksamhet” som hon jobbat parallellt med dansandet under våren. Boken kom ut i handeln i slutet av augusti.

2018

Kristin började året med att leda Idrottsgalan i SVT i Januari, vilket hon gjorde för sjunde gången.

Våren blev det några föreläsningar och moderatorjobb. Pga av sorg i familjen var Kristin ledig fram till hösten. Under hösten fortsatte Kristin med föreläsningar, jobba med sina egna bolag och dessutom började hon tredje nivån i en ledarskapsutbildning, NLP Business Practitioner hos Ledarbildarna. Kursen sträckte sig från november 2018 till 2019.

I november fick Kristin förfrågan från förlaget Harper Collins och förläggaren Carina Nunstedt om att skriva en bok, Kristins fjärde bok. Arbetet påbörjades i december.

2017

Kristin var tillbaka på “Idrottsgalan” efter 10 år. En gala hon älskar. Dels för att Kristin var med var programledare de tre första åren tillsammans med Leif “Loket“ Olsson och sen ytterligare två med Peter Jidhe men också för att Kristin älskar sport och att få hylla våra fantastiska idrottare för deras prestationer. I år gjorde hon galan själv som programledare.

Under våren har Kristin varit på föreläsningsturné. Att föreläsa är något Kristin verkligen brinner för. Dessutom har hon under våren börjat ett samarbete med Paradisverkstaden och Designer Maja Lindahl som hon designat en frukost servis för. Hon har tillsammans med Bookbinders tagit fram böcker med hennes text och tillsammans med 3 kompisar har hon tagit över “Under the same sun” som är ett eco friendly klädesföretag fokuserat på träning, beach och surfkläder.

Under våren åker hon en vecka till Portugal med Springtime Travel som föreläsare och Ledare.

 

2016

Kristin började året med att göra “Cancergalan” i TV4 med Bengt Magnusson och Tilde de Paula Eby. Från och med 1 januari är Kristin frilansare och inte längre kontrakterad för någon kanal.
“Vardagspuls” fortsatte Kristin att göra under våren som då sändes på TV Expressen. Strax för sommaren skrev Kristin på för ett nytt bokkontrakt med Bonnier Fakta, en bok som fått namnet “Good Morning”. Tillsammans med fotograf Katarina Di Leva började Kristin skriva och fotografera för nya boken. Ett arbete som fortsatte långsamt tempo året ut då Kristin blev sjukskriven för utmattningssyndrom.

Under hösten gick Kristin linyoga teachers training för Ulrika Norberg. Inte direkt för att vara instruktör utan för att Kristin vill lära och förstå på vilket sätt yogan gör gott för kroppen under skrivandet av boken “GOOD MORNING”.

 

2015

Under året var Kristin programledare för “Vardagspuls” i TV4. Hon och Agneta Sjödin var programledare varannan vecka. Ett program om hälsa, kost och träning i vår vardag. I augusti släpptes Kristins andra bok “Good Food” som är en kokbok med bra, enkel glutenfri kost. Det blev ett flertal boksigneringar och föreläsningar under hösten. Då Kristin även gjorde “Tillsammans mot Cancer” i TV4 men Tilde de Paula Eby. Tanken var att hon skulle spela in ytterligare en säsong med Biggest Loser för Sjuan men pga av Utmattningssyndrom som bröt fullt ut under sommaren 2015 tackade Kristin nej för att anta de uppdrag hon redan hade och få mer tid för återhämtning.

Under året gjorde Kristin två resor med Springtime Travel som föreläsare och ledare. Sprang Tjejmilen i Oakley Woman K i New York med Springtime i juni.

 

2014

Kristin kunde ses som programledare i Nyhetsmorgon TV4 ibland som inhoppare. Hon var också programledare i Biggest Loser och Spårlöst i Sjuan. I TV4 gjorde hon även “Tillsammans mot cancer” med Tilde De Paula Eby. Under året föreläste Kristin om “Stark i kropp och själ” som är titeln på hennes första bok som kom ut 2013. Kristin var också ledare och föreläste på Springtimes träningsresor. Dessutom sprang hon Brooklyn halvmaraton i Maj och Central Park tjejmil i juni tillsammans med Springtime.

Foto: Andrea Björsell för Cancerfonden

2013

Under året kan ni se Kristin ibland i Nyhetsmorgon TV4 där hon slutade i sommaren 2012 men hoppar in ibland. Biggest Loser och Spårlöst i Sjuan. Boken om träning, kost och hälsa kommer ut efter sommaren. I november nådde Kristin ett stort mål då hon för första gången sprang Maraton. Det gjorde hon i New York den 3 november. En av de häftigaste upplevelser hon haft.

2012

Inspelningar av Biggest Loser Sverige, visas 2013 i Sjuan. Dessutom ett par program av “Spårlöst”.

Under hösten har Kristin skrivit och fotograferat för en bok om träning, kost och inspiration. Kommer ut i butik efter sommaren 2013.

 

2010 – 2011

Humorgalan TV4 och fortsatte som vanligt att jobba med Nyhetsmorgon. Den 19 juli 2010 höll Kristin i firandet av kungliga bröllopet i Kungsträdgården. En fest för folket som direktsändes under 3 timmar i TV4. Likaså 2011 då Kristin gjorde Nyhetsmorgon vardag första halvåret och Nyhetsmorgon Söndag den andra halvan av året. Under sommaren 2011 var Kristin ambassadör för ett hälsoprojekt som TV4 satsade på. Hon gjorde då 5 inslag som bandades och sändes i Nyhetsmorgon. Kristin fick prova på 6 olika sporter. I december var hon programledare för Eldsjälsgalan TV4, Nyhetsmorgon vardag och under hösten gjorde Kristin Nyhetsmorgon Söndag då ordinarie programledare var mammaledig.

 

2007 – 2009

År 2007 var hon åter aktuell för Idrottsgalan och är sedan dess också ständigt aktuell som programledare för TV4’s Nyhetsmorgon. Under 2009 medverkade Kristin dessutom som programledare för Årets Kock, Humorgalan samt Nationalfirandet på Skansen. I övrigt håller Kristin föredrag och arbetar som moderator.

IDROTTSGALAN 2006

År 2006 medverkade Kristin i Idrottsgalan, dokumentären Det handlar om ett barn och EM- invigningen i Göteborg, tillsammans med Jonathan Edwards, som direktsändes i hela Europa.

2004 – 2005

17 februari 2004 födde Kristin sin andra son, Leon. Efter mammaledigheten med Leon har Kristin studerat engelska på heltid på Stockholms Universitet. Vid sidan av sin yrkesverksamma karriär har Kristin också läst tre terminer journalistik på Poppius Journalistskola.

JANUARI 2003

Januari 2003 var Kristin tillbaka på TV4. Där gjorde hon Cancergalan, två säsonger av Fortet och tre säsonger av Vinnare V65. Kristin har även jobbat med Radio. Midsommarafton 2000 var hon sommarpratare i ”Sommar”, Sveriges Radio P1. 2000 och 2001 vikarierade Kristin för Kent Finell under sammanlagt tio veckor i ”Svensktoppen”, Sveriges Radio P4.

2000 – 2002

De följande två åren, fram till våren 2002, var Kristin programledare för följande produktioner på Sveriges Television: Uppåt väggarna, Polar Music Prize, Polar Music Prize, P.S. Jag sjunger också (porträtt med Kikki Danielsson), Idrottsgalan tre år i rad samt Robinsonfinalen och Melodifestivalenturnén.

1997 – 1999

27 mars 1997 födde Kristin sonen Filip och tog då en tids mammaledigt. Väl tillbaka i rutan såg vi henne i SVT, som programledare för Söndagsöppet, ett underhållnings-program där

Kristin gjorde en mängd olika intervjuer med svenska och internationella kända och okända personer. Hon ledde programmet i två år, tillsammans med Ulf Larsson.

1993 -1996

Sommaren 1993 gjorde Kristin den direktsända serien Sommar på Gröna Lund som följdes av Uppdraget som sändes i två år. I december 1993 fick Kristin som yngsta person någonsin ta emot Hylandpriset för Sveriges mest populära tv-personlighet samt Aftonbladets tv-pris för Sveriges mest populära kvinnliga programledare. Efter Uppdraget följde jobb som programledare för Livet är en fest och Superstars.

1991 – 1992

Hösten 1991 tog Kristin flyget till London och där började hennes bana framför kameran. Kristin fick jobb som väderpresentatör för TV3 Norge (Kristin talar också norska). Ett år senare bytte hon London-pulsen mot natursköna Åre och jobbet som programledare för ZTV och programmet Station Åre. Där öppnades också dörrarna till de större kanalerna.

1988 – 1990

När Kristin var bara elva år gjorde hon debut på teaterscenen. Hon spelade då skolbarn och sjömatros i musikalen Pippi Långstrump på teatern Folkan i Stockholm. Därefter medverkade hon i musikalerna Mio min Mio, också på Folkan, Emil i Lönneberga på Göta Lejon och Pinocchio på China Teatern.

Gymnasieskolåren följdes av ett par år som bartender och servitris i Stockholm och Oslo. Våren 1990 utbildade Kristin sig till flygvärdinna för flygbolaget Transwede. Där jobbade hon ett halvår innan hon fick möjlighet att jobba med tv. (Det hade varit hennes dröm sedan hon suttit på studiogolvet som femåring och väntat på mamma Lill-Babs som medverkade i ett antal olika tv-shower under Kristins uppväxt.) Kristin började med praktik på redaktionen för Ikväll Robert Aschberg som sändes på TV3. Att bära sladdar och koka kaffe var några av hennes arbetsuppgifter. Dessutom fick hon rycka in och boka gäster och göra research.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.