GOOD FOOD


Den här iden föddes efter att jag var i New york en vinter och när jag frågade efter glutenfritt på restauranger eller kaféer så fanns det alltid. I Sverige då var det inte så lätt att hitta glutenfria alternativ. Framförallt ville jag hitta balansen under dagen med mellanmål. Jag är ingen expert på kost och jag har aldrig ork eller tid att laga mat länge. Jag saknade enkla, snabba recept för både mig och mina barn. Good Food kom ut augusti 2015.

Nya spännande råvaror i kyl och skafferi ger godare och hälsosammare mat. Glutenfritt, fräscht, ekologiskt, mycket grönt och enkelt var Kristins utgångspunkt när hon bestämde sig för att ändra familjens matvanor. Genom att byta ut en råvara i taget kan hon idag stolt säga att hon lagar riktigt hälsosam mat och vågar prova och smaka sig fram.

I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn.

Till alla recept finns tips på variationer – kan du laga en fiskburgare kan du laga tre är hennes devis – så att du kan utnyttja såväl laxen och kycklingen som kryddorna du köper i flera olika rätter. Vad sägs om egna glutenfria tortillas till fredagstacon, läckra quinoamuffins med olika smaksättningar i stället för cupcakes, grönkålschips som är så nyttiga att du kan köra måndagsmys eller helt enkelt bara en klassisk ugnsbakad kyckling med citron och örter som nästan lagar sig själv?

Språk: Svenska
Utgiven: 2015-07
Formgivare: Kai Ristilä
Fotograf: Jenny Grimsgård
ISBN:9789173630719
Förlag: Fitnessförlaget
Antal sidor: 127

Provläs
Köp på Adlibris
Köp på Bokus

BILDER FRÅN BOKEN


Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen och samla in anonym besöksstatistik. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies.

Jag samtycker.